2015. február 5., csütörtök

Parketta......

Engem is elért a "parketta-láz". Igaz, régóta tervezgettem. Valamikor rég, amikor még nem nagyon lehetett SD-t kapni, és a twin gyöngyök színválasztéka sem volt akkora, mint most, rendeltem türkizzöld (?)  twin gyöngyöt, szatén fényűt és zöld közepű kristályt. Hogy mit akartam belőlük, azt én sem tudom.... azóta sem. Igazából nem is szeretem ezt a színt. Viszont, ha már vannak, kezdeni kellene valamit velük. Találtam hozzá alabástrom-türkiz 11/0-es kását és úgy gondoltam, hogy fűzök egy parketta mintás karkötőt. Twinnel is működik a dolog, de azért figyelni kell, hogy ne legyen nagyon egyenetlen, nem árt egy kicsit válogatni a gyöngyöket. Először megfűztem a zöld közepű kristályból, de kiderült, hogy arra a szélességűre nem elég a gyöngy. Lebontottam és összekombináltam a szatén fényű türkizzölddel. Így egészen elfogadható lett, a nemszeretem színek ellenére.

Mivel nagyon haladós, szerettem fűzni. Ki próbáltam SD-vel is, de ahhoz nem 11/0 kása gyöngyöt társítottam, hanem 2/4 farfalle gyöngyöt. Na ezt a karkötőt még nem tudtam befejezni, mert elfogyott az SD-m. Kicsit szélesebbre fűztem és nem elég a 2 csomag, igaz kb. 15 szem hiányzik..... de már megrendeltem. Tetszik a farfalle gyöngyös megoldás, kicsit másabb a struktúrája a karkötőnek.Minta: itt

Ezek után, ha már elővettem a farfalle gyöngyöket, gondoltam kipróbálom a farfalle-kásagyöngy kombinációt, herringbone technikával. Íme a próbálkozások:


1. Nagy farfalle gyöngy - 11/0 kása2. Nagy farfalle gyöngy - 10/0 kása3. Kicsi farfalle - 11/0 kása


1 megjegyzés: