2014. február 17., hétfő

Sára gyűrű minta

Megfűztem a Sára gyűrűt más színben is, és közben fotóztam a lépéseket, így lett egy újabb mintás bejegyzés. Remélem érthető és követhető. A képek minőségéért elnézést kérek, de csak este tudok mintát fotózni, amikor Sára lányom nem segít. 

Hozzávalók: 
1 db 8 mm golyó gyöngy, 11 db 6 mm oldalt fúrt lencse, 11 db 3 mm csiszolt, 11 db rizo, 9/0 cseh kása, 11/0 cseh kása, 15/0 kása

Az eredeti gyűrűt cseh kásából fűztem, a mintát viszont japán Toho kásából fűztem. A cseh kása, - formája miatt - most megfelelőbb a mintához, de talán a Miyuki kása is jó - a Tohot viszont nem ajánlom, mert túl szögletes és nem lesz szép a közepe (vagy lehet a közepébe nagyobb golyó, de azt én nem próbáltam).




1-2. Craw technikával 10 egységet fűzünk 9/0 kásával. (A linkre kattintva videón megnézhető a technika).


3. A 11. egységgel összekötjük, kört formálunk.



4. A belső sor gyöngyei közé (piros pöttyökkel jelöltem) peyote technikával rizo gyöngyöket fűzünk.



5. Így néz ki a teljesen körbefűzve.




6-7. Mivel páratlan számú egységgel kezdtük, az egyik 9/0 kása és az egyik rizo közé rögzítjük a középső 8 mm gyöngyöt (piros pöttyökkel jelöltem).



8. A rizok közé peyote technikával 11/0 gyöngyöket fűzünk. Az új gyöngyöket kék pöttyel jelöltem. Itt még kifelé állnak.


9. Az előző körben befűzött 11/0 gyöngyök (piros pöttyel jelölve) közé peyote technikával újabb 11/0 gyöngyöket fűzünk, ezek kerülnek a rizo gyöngyök elé. Az új gyöngyöket itt is kék pöttyökkel jelöltem.



10. Az előző körben befűzött 11/0 gyöngyök közé peyote technikával 15/0 gyöngyöket fűzünk. Itt az eredetei gyűrűn már szépen fölfekszenek a gyöngyök a középső gyöngyre, de itt a Toho nem.



11-12. Kivezetjük a szálat a rizok között lévő 9/0 gyöngyön. A craw alap 9/0 gyöngyei közé rögzítjük a lencse gyöngyöket, hogy szépen, mint a virágszirmok, úgy álljanak.


13. A képen piros pöttyel jelölt 9/0 gyöngyön átfűzünk, fölveszünk egy oldalt fúrt lencsét, majd az alatta lévő 9/0 gyöngyön átfűzünk, alulról visszafűzünk a lencse gyöngybe, majd a kiinduló 9/0 gyöngybe öltünk szemből és tovább fűzünk a következő rizon és 9/0 gyöngyön. 


14. Megpróbáltam berajzolni a lencsegyöngy befűzésének menetét, remélem látható.


15. Körbe fűzzük a lencse gyöngyöket. 


16. Lemegyünk a craw alap következő sorába, a lencse gyöngyök alá. Piros pöttyökkel jelöltem, ahol kivezetjük a szálat.


17. Megfordítjuk a gyűrűnket, és a piros pöttyökkel jelölt gyöngyök közé körbe 3 mm-es csiszolt gyöngyöket fűzünk.


18. Így néz ki hátulról a gyűrűnk. Ezután a craw alapra raw technikával megfűzzük a gyűrűsínt.



19-20. Íme a kész gyűrű! 

Ha kedvet kaptál hozzá, jó fűzögetést!




4 megjegyzés: