2013. május 27., hétfő

Kerámiagyöngyös nyaklánc

Nagyon szeretem ezt a nyakláncomat. Ha nem tudom, hogy mit vegyek fel jön a farmer, fehér ing vagy fehér póló..... ez mindig működik. Aztán barna csizma, öv és ez a nyaklánc.


2013. május 23., csütörtök

Cipelő cica szabásminta

Elkészítettem a Cipelő cica szabásmintáját, illetve bescanneltem. Bejelöltem a varrásráhagyást és a kifordítás nyílását alul. Az ívelt részeken érdemes bevagdosni. Ahová az x-t rajzoltam, oda kell a farkat felvarrni. A cicus farka sodrott zsinór, amit fonalból is meg lehet sodorni. A végére 3 db fagyöngyöt fűztem. Az arcot pedig tetszés szerint lehet cicásra alakítani.


Ha valaki elviszi a mintát, hagyjon egy megjegyzést, ha kérhetem. Jó munkát hozzá! 


2013. május 19., vasárnap

Peggylin fülbevaló

Visszatértem. Végre volt egy kevés időm fűzni (nézni, nézegettem folyamatosan a blogokat, de több időt nem tudtam a gyöngyöknek szentelni). Voltak próbálkozásaim, de nem sikerült semmi. Talán most. Ewa Peggylin fülbevalóját fűztem.


Peggylin fülbevaló

Minta: Ewa/ewagyöngyösvilága.blogspot.hu

2013. május 17., péntek

Cipelő cica

A gyerkőceim nagyon szeretik Berg Judit Cipelő cicás meséit. Egyszer tettem egy felelőtlen kijelentést, hogy majd varrok nekik "cipelő cicát". Természetesen bevasalták rajtam az ígéretemet. Mindenki ott nyüzsgött amíg meg nem rajzoltam és meg nem varrtam a cicát. Ez a cica a nagyobbik lányomé, amióta elkészült még iskolába is magával viszi. :-)



2013. május 10., péntek

..... kicsi szünet

Sajnálom, akik eddig követték és olvasták a blogomat azoktól elnézést kérek, mert családi okok miatt egy rövid, vagy valamilyen szünetet kell tartanom, mert ugye "egy fenékkel csak egy lovat lehet megülni", nekem pedig nem is egyet és nem is kettőt  kellene. Mivel a gyöngyök kikapcsolnak, előbb-utóbb sort kerítek arra, hogy fűzzek és újabbakat mutassak, de egyelőre nem megy.... Azért még visszatérek. Vagy legalábbis szeretnék.

2013. május 4., szombat

Zena fülbevaló

Valamikor régen, talán tizenkét-három évesen kezdtem jó nagy, színes fülbevalókat hordani. Anyukámnak nem tetszett. Mindig mondta, hogy majd kinövöm a fülbevaló mániámat és akkor csak az aranyfülbevalómat fogom hordani. Háát, eddig nem sikerült. Imádom a fülbevalókat. Az elmúlt években ritkán találtam igazán kedvemre valót, de mióta gyöngyözni kezdtem,...... mindig van ami nagyon tetszik és "nekem is kell olyan". Amikor Ewa Zena fülbevalóját megláttam, tudtam, hogy meg fogom fűzni. Köszönöm a mintát!



Zena fülbevaló

Minta: Ewa/ewagyöngyösvilága.blogspot.hu

2013. május 1., szerda

Csipkevirág fülbevaló

Nem igazán szoktam szetteket fűzni, de azért egy-egy karkötőhöz vagy nyaklánchoz készül még egy kisebb kiegészítő. A Csipkevirág nyaklánchoz most fülbevalót fűztem, bár szerintem gyűrűnek is elmegy ez a kis virág minta. Általában úgy szeretem, ha a karkötőhöz fülbevaló társul, a nyaklánchoz pedig gyűrű. Igaz most nem így csináltam, de ez van.


Csipkevirág fülbevaló

A fotó nem igazán sikerült. Próbáltam kinn, bent, vakuval, anélkül egyik sem lett igazán jó. A sok rossz közül   tudtam csak választani a legkevésbé rosszat.